Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

Παρακολουθούμε τον τιτάνιο αγώνα, χρόνια τώρα, των κατοίκων της Χαλκιδικής να προστατεύσουν το περιβάλλον και να υπερασπίσουν τον τόπο τους απέναντι στις ληστρικές διαθέσεις των μεταλλευτικών εταιρειών. Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον αγώνα τους, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας ανεπιφύλακτα. Ο αγώνας τους δεν αφορά μόνον τα αρχέγονα δάση, τα νερά και τη βιοποικιλότητα. Είναι μια μετατόπιση του σημείου ισορροπίας προς αξίες συμβατές με τη συνύπαρξη, την αρμονία, την αειφορία. Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς περιβάλλον δεν μπορούν να επιδιώξουν καμιά ευημερία.

Ο χρυσός της Χαλκιδικής είναι η ομορφιά του φυσικού της περιβάλλοντος. Είναι κοινωνικό αγαθό, είναι ανεξάντλητο. Αυτό πρέπει να αξιοποιήσουν με σύνεση.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον των μεταλλείων χρυσού είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας, ένας αγώνας να υπερασπιστούν τον κοινωνικό-δημόσιο πλούτο και να ασκούν κυριαρχία στον τόπο τους. Στη σημερινή πολιτικο-οικονομική συγκυρία, ο αγώνας τους συναντιέται και με άλλα μέτωπα αγώνα που αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτά της υπεράσπισης εργατικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση πλήρους ανομίας, όπου έχει καταλυθεί το σύνταγμα και οι νόμοι. Υφίστανται την κρατική βία που με φασιστικής εμπνεύσεως μεθόδους, καταπατά και παραβιάζει κατάφωρα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να εφαρμοστούν άλλες πρακτικές, όταν πρέπει να εκποιηθούν δημόσιοι χώροι και φυσικός πλούτος, υπέρ μιας συμπαιγνίας κράτους, κεφαλαίου-χρηματοπιστωτικού συστήματος, εταιρειών και ελεγχόμενων ΜΜΕ, εξαθλιώνοντας την κοινωνία.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία των κατοίκων της Χαλκιδικής για το μέλλον της περιοχής τους διότι και εδώ στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου τα τερατώδη σχέδια της πολυεθνικής ibertrola επιχειρούν μέσα από σκοτεινές διαδρομές να ληστέψουν τον πλούτο και την ταυτότητα αυτού του νησιού, γιατί και εμείς δίνουμε μάχες για την προστασία του δικού μας τόπου.

Στον αγώνα τους θα μας έχουν αρωγούς μέχρι να πετύχουν το στόχο τους.

Η μόνη ελπίδα που υπάρχει είναι αυτή που εμείς θα δημιουργήσουμε, μέσα από τις συλλογικότητες μας, με τους αγώνες και την αντίσταση μας στη ζοφερή πραγματικότητα.

Καλόν αγώνα σύντροφοι «Η μόνη χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δόθηκε»

Χιώτες Πολίτες και Ανεμογεννήτριες

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>